Через київські парки прокладуть 4 туристичні маршрути



У центрі міста з'являться чудернацькі місточки. Фото "Української правди. Київ"
Столична влада має намір об'єднати дев'ять центральних парів в один під назвою "Намисто Києва", передати його на баланс КО "Київзеленбуд" та облаштувати у ньому 4 туристичні маршрути.

Про це на прес-конференції у вівторок заявив виконуючий обв'язки заступника голови КМДА Ігор Добруцький.

Він відзначив, що 11 лютого на сесію Київради буде винесено проект рішення згідно з яким об'єднані парки стануть пам'яткою місцевого значення, де буде заборонено будь-яке будівництво.

"Об'єднавши ці парки стане зрозуміла відразу стратегія відпочинку. Ми сьогодні пропонуємо 4 маршрути на цих територіях. Перший -  пішохідний. У цьому маршруті є два - звичайний (здорова стежина) й екстремальний, але для цього треба об'єднати 10 км дороги, (збудувати) два пішохідних місточки", - сказав Добруцький.

За його словами, столична влада вже оголосила конкурс на найкращий архітектурний проект пішохідних місточків і навіть отримала пропозиції.

"Вони зв'яжуть Володимирську гірку з Хрещатим парком і Дніпровський узвіз та Аскольдову могилу з парком Вічної слави", - сказав виконуючий обв'язки заступника голови КМДА.

 
Пішохідні місточки. Фото "Української правди. Київ"

Подолати пішохідний маршрут можна буде не лише на "своїх двох", а й на велосипеді, оскільки столична влада обіцяє облаштувати у парках велодоріжки та відкрити пункт прокату велосипедів.

Екстремальний маршрут передбачатиме ділянки скелелазіння біля "Зеленого театру" та Аскольдової могили, які ще додатково ускладнять, а також підняття по драбині на щит Батьківщини-матері.  

Другий маршрут, за його словами, пролягатиме по секретному маршруті, де будуть розставлені туристично-інформаційні центри.

"По маршруту від Софійської площі до Лаври ми розставимо 7-8 об'єктів, я сподіваюся, також буде розроблений архітектурний проект. Це буде надзвичайно красива споруда з двох частин -  інформаційної, де будуть розміщені карти і  схеми маршруту, і продажу сувенірів, щоб гості могли лишити для себе згадку", - сказав Добруцький.

Він додав, що на по початку Андріївського узвозу буде створений туристично-інформаційний центр, в якому буде видаватися необхідний для відпочинку інвентар - кросівки, велосипеди тощо.

"Третій маршрут він також реальний і він в першу чергу запуститься. Ми зустрічаємо туристів, на фунікулері спускаємо їх вниз, даємо трамвайчик водний і веземо їх до Наводницького парку, де за рік будуть створені хороші умови для відпочинку, і звідси уже туристи зможуть перебратися на Співоче поле, до Музею Великої Вітчизняної Війни, Мистецького арсеналу", - сказав Добруцький.

Четвертим туристичним маршрутом стане, за його словами, канатна дорога .

"Кожен проект, про який я розказую, пройшов багато консультацій, обговорень експертів", - наголосив виконуючий обв'язки заступника голови КМДА.

"Якщо ми одно моментно (все розпочнемо) - і громада нас підтримає, - то всі чотири маршрути зможуть працювати максимально через рік, максимум 15 місяців", - сказав Добруцький.

Як відомо, у "Намисто Києва" увійде Замкова гора, "Хрещатий", Володимирська гірка, Маріїнський, Печерський парк, парк Вічної слави, "Аскольдова могила", Міський сад і 10 га Парку Великої Вітчизняної війни, а загальна площа цього парку складатиме 170 га .

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ