"Київенерго" просить гроші на ремонт мереж, щоб столиця була з гарячою водою



Фото з сайту "Київенерго"
АК "Київенерго" пропонує внести до бюджету Києва на 2010 рік міську програму "Гаряча вода", яка дозволить вирішити питання з непрацюючими циркуляційними лініями гарячого водопостачання в багатьох будинках столиці.

Про це заявив фінансовий директор компанії Михайло Уткін, повідомляє прес-служба "Київенерго ".

За його словами, саме зараз формується бюджет столиці, а включення до нього цієї програми є дуже актуальним, тому що відсутність в багатьох домах Києва якісних циркуляційних ліній гарячого водопостачання "б'є по кишені" мешканців столиці.

"Для отримання дійсно гарячої води, що відповідає рівню теплоносія, який "Київенерго" подає до будинків, мешканцям таких квартир потрібно її довгий час зливати. Це призводить до значних витрат питної води і викликає справедливі нарікання мешканців будинків, що обладнані лічильниками", - заявив Уткін.

За його словами, "Київенерго" передала до КМДА перелік з понад 2 тисяч будинків, які мають проблеми у циркуляційних системах. Пошкоджених циркуляційних трубопроводів, що потребують повної заміни в Києві нараховується понад 120 км.

"Про необхідність привести до ладу системи рециркуляції в багатьох київських будинках ми говоримо вже не один рік. Напередодні цього опалювального сезону ми попереджали як міську владу, так і ЖЕКи про те, що непрацюючі циркуляційні лінії гарячого водопостачання стануть перешкодою для киян в отриманні гарячої води", - додав Уткін.

У прес-службі енергокомпанії нагадують, що ще в грудні 2007 року подавали на розгляд КМДА проект Програми відновлення циркуляційних мереж гарячого водопостачання на період 2008-2012 років. Але вона до цього часу не затверджена, відповідно, не вирішене питання фінансування зношених систем гарячого водопостачання.

Скільки коштів необхідно для вирішення проблеми з заміною мереж, у повідомленні "Київенерго" не вказано.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ