Мерія шукає інвестора для будівництва канатної дороги



Київська міська державна адміністрація шукає інвестора для будівництва канатної дороги вздовж набережної Дніпра .

Про це на прес-конференції у вівторок заявив виконуючий обов`язки заступника голови КМДА Ігор Добруцький.

"24 грудня (2009 року) було видано розпорядження київського міського голови на оголошення пошуку інвестора для облаштування канатної дороги. Сьогодні цей процес триває і згодом Управлінні економіки й інвестицій буде запропоновано 4 проекти. Далі проект обере інвестор", - сказав він.

За словами Добруцького, столична влада запропонувала чотирьом компаніям, які займаються будівництвом канатних доріг, - з Австрії, Франції, Італії та Швейцарії - надати свої проекти.

"Найкращі фірми надали свої проекти, визначилися з ціновою політикою, за власний кошт зробили експертизу і казали, що це (будівництво канатної дороги) можливо", - сказав Добруцький.

За його словами, столична влада шляхом рейтингу вибрала найкращу пропозицію, запропоновану австрійською фірмою, яка передбачає встановлення 19 опор і запуск по дорозі 60 вагончиків.

"Австрійська фірма визначила, що має бути 59 вагончиків, шістдесятий запропонував (скульптор Костянтин) Скретуцький у стилі старовинного київського вагончика, він буде ексклюзивний, і 19 опор, які майже не видно з правобережжя", - сказав виконуючий обов'язки заступника голови КМДА.

 Фото "Української правди. Київ"

Він наголосив, що максимальний термін будівництва і встановлення канатної дороги складає 15 місяців Перша черга такої дороги має з'явитися вже до Євро-2012 і з`єднати 3 зупинки (парк "Володимирська гірка", станція метро "Дніпро" і Печерський ландшафтний парк).

За його словами, за необхідності перед будівництвом дороги столична влада проведе громадські слухання або навіть міський референдум.

Як відомо, раніше Добруцький повідомляв, що вартість будівництва канатної дороги  становить близько 9-12 мільйонів євро. А покататися на літаючих трамваях можна буже за 30-35 гривень.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ