Столична влада хоче ремонтувати Шоколадний будиночок


Київська влада має намір найближчим часом відремонтувати знаменитий Шоколадний будиночок, що на вул. Шовковичній, 17, за кошти меценатів.

Про це у вівторок на прес-конференції заявив виконуючий обов'язки заступника голови КМДА Ігор Добруцький.

"Один із пунктів програми 2012 - це Шоколадний будиночок, більше року ми займаємося ним, але вже можна сказати, що все позаду, воно є в комунальній власності міста. І ми пробуємо сьогодні започаткувати день мецената. 30 січня ми запрошуємо на день відкритих дверей (у Шоколадний будиночок). О 12.00 буде можливість - я таку замовив книгу "Меценати", -  у кожного відкрити сторінку на свою честь, на своє прізвище і робити внесок", - сказав Добруцький.

За його словами, для того, щоб привести будиночок у відповідний порядок - фасади, дах, електрику, водопостачання, - потрібен 1 мільйон гривень.

"Нині є 100 тисяч гривень. Ми спробуємо цей проект зробити до осені і запросити до Шоколадного будиночку", - сказав Добруцький.

Крім того, за його словами, столична влада також планує "привести до ладу" 30-35 будинків у центрі Києва.

Варто відзначити, що Шоколадний будиночок довгий час залишався покинутим і заваленим купою сміття. 20 грудня минулого року столичні активісти зробили прибирання у будиночку і винесли з нього купу сміття .

Згодом директор Музею російського мистецтва Юрій Вакуленко повідомив, що з середини січня у будиночку будуть проводити екскурсії.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ