Київська влада візьметься за Гідропарк



До грудня 2010 Київська міська державна адміністрація має намір розробити новий детальний план території парку культури і відпочинку "Гідропарк", який передбачатиме зонування острова залежно від форми власності.

Про це на прес-конференції у вівторок заявив виконуючий обов`язки заступника голови КМДА Ігор Добруцький.

"Прийнято рішення, і в бюджеті (Програми) соціально-економічного розвитку спрямована сума на розробку детального плану території. Через півроку це нам дасть можливість зрозуміти розподіл зон - державна, комунальна і приватна -  і що може бути на даному острові, який саме парк розваг ми бачимо", - сказав Добруцький.

За його словами, столична влада прийняла таке рішення, щоб зупинити стихійну забудову острова.

"Гідропарк - це 140 гектарів. Ми проти стихійної забудови, проти самозахвату земель. І якщо ще рік-два ми потягнемо з цим питанням, то територіальний план забудови за нас виконають інші", - сказав Добруцький.

Він наголосив, що схвалений містобудівною радою у березні 2007 року детальний план території Гідропарку буде взятий за основу нового плану.

"Відбулося стільки змін, що ми почнемо з інвентаризації споруд і земельних ділянок, які є на місці, і лише після цього вийдемо на детальний план території", - сказав Добруцький, додавши, що до розробки плану залучать професіоналів та експертів.

Згідно з новим детальним планом території Гідропарку, на острові передбачено замінити  комунікації, збудувати розважальний комплекс та паркінг, облаштувати пішохідні доріжки тощо.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ