Бомжі не хочуть ночувати у київських притулках


У період з 1 грудня по 1 квітня, згідно з розпорядженням мерії, проводиться соціальне патрулювання, щоб забезпечити бездомних та безпритульних громадян гарячим харчуванням, теплими речами і взуттям, однак навіть у люті морози вони не хочуть ночувати в київських притулках.

Про це муніципальній газеті "Хрещатик " розповів заступник начальника Головного управління охорони здоров'я та медичного забезпечення Володимир Загородній.

"Мобільні групи виявляють бездомних людей, аби надати їм допомогу. Та це не означає, що їх беруть за комір і тягнуть кудись", - зазначив він.

За інформацією Міністерства охорони здоров'я, з початку зими за станом на 21 січня у Києві по допомогу звернулися 1619 постраждалих від переохолодження та обморожень. З них 814 було госпіталізовано. А от щодо кількості серед них бездомних даних досі немає.

"Інформацію щодо обмороження бездомних ми збираємо щодня, проте навести конкретні цифри зараз поки що не готові", - сказав Загородній.

Щодня працівники Будинку соціального піклування Головного управління соціального захисту населення КМДА розвозять для бездомних Києва гарячу їжу та теплий одяг по 10 точках.

За словами директор закладу Лариси Заї, попри морози, по медичну допомогу до них звертаються нечасто, а у притулку, який розрахований на 150 місць ночують близько 120 бомжів. Це притому, що за різними даними, у столиці нараховується від 5 до 10 тисяч бездомних.

Вони ночують у теплотрасах, каналізаційних шахтах, підвалах.

Станом на 25 січня співробітниками будинку було проведено 168 рейдів з надання допомоги бездомним, 140 осіб отримали одяг та взуття.

Звернутися по допомогу, якщо ви побачили бездомного на вулиці, можна за телефонами 15-51 (Call-центр КМДА) та 404-08-99 (Центр обліку бездомних громадян).

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ