До Тимошенко прийдуть протестувати проти забудови Києва


У четвер о 12.00 відбудеться загальнокиївський мітинг перед Кабінетом міністрів, присвячений проблемі знищення історичного центру Києва.

Активісти мають на меті змусити уряд вжити негайних заходів для оголошення мораторію на будівництво в центрі Києва і припинення незаконних забудов в охоронних зонах історичного центру, насамперед у буферних зонах об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та інших охоронних зонах, повідомляє громадська ініціатива "Збережи старий Київ".

Зокрема, активісти проти будівництва біля Національного академічного театру російської драми імені Лесі Українки над станцією метро Театральна, Національного музею медицини України - по вулиці Пирогова 2, Олександрівської (Жовтневої) лікарні тощо.

Захід відбудеться за кілька днів до 1 лютого, коли Україна повинна подати ЮНЕСКО звіт про виконання вимог цієї міжнародної організації щодо збереження Софії Київської та Києво-Печерської Лаври. Серед головних вимог - припинення забудови буферних зон.

Організатори акції переконані, що Україна не виконала даних вимог, і дуже високим є ризик того, що ЮНЕСКО розпочне процедуру включення України до "чорного списку" об'єктів Всесвітньої спадщини.

Акція організована ініціативними групами місцевих мешканців, що борються з протиправними забудовами в центрі Києва.

У рамках заходу відбудеться театралізоване шоу з винесенням вироку українським чиновникам, котрі винні у створенні ситуації, критичної для міжнародного іміджу України.

На акцію запрошені представники заповідників Софія Київська та Києво-Печерська Лавра, Національної комісії у справах ЮНЕСКО, письменники, мистецтвознавці, іноземні журналісти.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ