На "Олімпійський" приїхала перша колона для навісу



Фото www.stroymart.com.ua/
25 січня з Дніпропетровська до Києва доставлено першу з 80 колон, які будуть використані для монтажу навісу над трибунами НСК "Олімпійський".

Усі 80 колон - унікальні, мають різні геометричні параметри і складаються з двох частин, довжина кожної - від 23 до 25,5 м, вага від 25 до 30 тонн, вони виготовляються із високоміцних сталевих листів товщиною від 60 до 90 мм, повідомляє прес-служба Міністерства сім'ї, молоді та спорту.

Саме з цих колон заввишки 40 метрів і загальною вагою понад 40 тисяч тонн складатиметься опорний каркас з металоконструкцій, що буде утримувати вантово-мембранну конструкцію покриття над трибунами.

"Загалом до виконання робіт з виготовлення та монтажу унікального покриття залучено 33 українські компанії та 6 іноземних фірм, а складний монтаж буде здійснюватися під жорстким контролем вітчизняних та іноземних фахівців", - зазначив міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко.

Контроль за цими роботами ведеться з боку генерального проектувальника компанії "ГМП" (Німеччина) та розробника проекту навісу - фірми "СБП" (Німеччина).

"Залучення іноземних консультантів, якісне виконання робіт та їх контроль на всіх етапах, а також дотримання всіх необхідних європейських стандартів безпеки дозволить збудувати надійний та сучасний стадіон", - наголосив Павленко.

Виконавцем будівельно-монтажних робіт конструкції навісу над трибунами НСК "Олімпійський" є "Завод Майстер-Профі Україна". До виготовлення та монтажу конструкції покриття українською підрядною організацією залучені компанії "Брайдон Інтернешнл Лтд." (Велика Британія), "Хайтекс" (Німеччина) та "Саренс НВ" (Бельгія).

Англійська фірма стане постачальником тросів, канатів та з'єднань, німецька - надміцного мембранного покриття, а компанія з Бельгії забезпечить роботу важких кранів "бігліфт" та спеціального обладнання.

Прибуття до Києва крану типу "бігліфт" "Demag 2800-1" вантажопідйомністю 600 тонн та довжиною стріли 114 метрів очікується вже найближчими днями.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ