У Києві зростає кількість загиблих на пожежах


Головне управління МНС у Києві повідломляє, що з початку нового року під час пожеж у столиці загинули 13 киян, ще 7 отримали травми та опіки. 

Лише за останній тиждень загинуло 6 людей, 3 госпіталізовано. В Шевченківському та Перському районах міста загинули троє киян. По двоє людей загинули на Подолі, у Святошинському та Солом’янському районах. Одна людина загинула в Дарницькому районі. 

За інформацією прес-служби ГУ МНС, майже в усіх випадках винуватцями пожеж, що закінчувались трагічно, ставали люди, які зневажливо відносяться до вимог пожежної та власної безпеки, проявляючи при цьому злочинну недбалість.

Проведений аналіз причин та умов загибелі людей на пожежах показав, що на першому місці серед причин пожеж – паління в ліжку, особливо у нетверезому стані та необережне поводження з вогнем; далі – порушення правил пожежної безпеки під час користування побутовими електроприладами та легкозаймистими речами, а також невміння людей поводити себе під час пожежі.

Також, за інформацією МНС-yників, протягом багатьох років спостерігається тенденція до зросту кількості загиблих на пожежах саме з початком значних похолодань. 

Впродовж минулого року вогонь забрав життя 65 людей, 73 отримали травми та опіки. 

Пожежно-рятувальна служба міста закликає не забувати про уважність та обережність, не палити у ліжку, використовувати для обігріву помешкань тільки сертифіковані електрообігрівачі та не залишати їх без нагляду. 

Також пожежники просять киян слідкувати за станом та справністю своєї побутової техніки та електромережі, оскільки виконання елементарних правил пожежної та особистої безпеки зможе зберегти життя та майно від вогню.

"Українська правда. Київ"
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ