Відкриття виставки "До Світла Воскресіння крізь терни катакомб"


24 січня об 11.00 у храмі Св. Василія Великого, що на Вознесенському узвозі, 7, біля Львівської площі, відбудеться відкриття виставки "До Світла Воскресіння крізь терни катакомб".

Під час виставки греко-католики розкажуть про Церкву в підпіллі за часів боротьби за незалежність України, повідомляє прес-служба Міністерства освіти.

О 18.00 вібудеться молитва за єдність християн за участі представників різних конфесій і церков, на якій буде присутній Блаженнійший Любомир Гузар, Глава УГКЦ.

Виставка присвячена 20-ій річниці виходу УГКЦ з катакомб та її офіційної легалізації і буде презентована Інститутом історії Церкви Українського Католицького Університету.

Вона вперше представить трагічну і водночас героїчну історію УГКЦ ХХ ст – від 1939 до 1991 року: насильницьку ліквідацію, підпілля та легалізацію в 1989 році.

В основу виставки лягли матеріали Інституту історії Церкви Українського Католицького Університету, передусім спомини очевидців та активних учасників підпілля, які було зібрано протягом 1992-2009 років, документи та фотографії з Галузевого державного архіву Служби безпеки України, Центру досліджень визвольного руху (Львів), приватних збірок.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ