Японці фінансуватимуть будівництво метро в Києві?


Японська компанія "ITOCHU Corporation" зацікавлена у безпосередній участі в проектах модернізації Київського метрополітену та будівництві нової лінії метро. 

Про це заявив представник компанії, пан Хірано в ході переговорів із заступником голови КМДА Валерієм Мироновим, повідомляє ЛігаБізнесінформ

За словами Міронова, на розгляд представництва "ITOCHU Corporation" була запропонована презентація затвердженого проекту будівництва шестивагонної 4-ї лінії метро (Подільсько-Вигурівської лінія) з відгалуженням на масив Троєщина, на яку, за попередніми розрахунками, потрібно близько $ 2 мільярдів. 

Також згідно з новим проектом, необхідно закупити ще 250 нових вагонів для експлуатації на цій гілці, що коштуватиме близько $ 1 мільярда. 

На зустрічі в КМДА за участю начальника КП "Київський метрополітен" Петра Мірошникова, а також керівництва підприємства та делегації від японської міжнародної торгової компанії обговорювалися можливі варіанти залучення фінансування в рамках Офіційної Допомоги Розвитку Уряду Японії. 

Сторони також обговорили основні умови подальшого співробітництва в плані постачання рухомого складу на лізинговій основі. На сьогоднішньому етапі було вирішено в найближчому майбутньому надати японській стороні від КП "Київський метрополітен" базові дані з будівництва 4-ї лінії. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ