У Києві з'явиться парк у східному стилі


На вулиці Глибочицькій, 20-22, неподалік від посольства республіки Азербайджан, планується реконструювати паркову ділянку, перетворивши її на сквер імені видатного державного діяча, колишнього президента Азербайджанської Республіки Гейдара Алієва.

Сквер відкриють за спільної ініціативи представництва Азербайджану в Україні та київської адміністрації, повідомляє прес-служба КМДА.

За задумом,  сквер буде виконано у східному стилі. Прикрашатимуть його квіти троянд та магнолії. Також планується висадити дерева сакури, глід та багато інших рослин.

Так навесні виглядатиме парк на Глибочицькій

Огороджуватиме сквер живий паркан з кущів ягідного тису. А окрасою "зеленої оази" стане величезний 10-ярусний водоспад, що впадатиме у штучне озеро.

Меценати проекту також підтримали ініціативу про облаштування додаткового освітлення водоспаду для комфортнішого та безпечнішого відпочинку киян у сквері вечорами.

Кошти на створення скверу запропонували надати представники азербайджанської сторони.

За їхніми словами, цей сквер стане подарунком киянам від дружнього народу Азербайджану. Наразі проект пройшов узгодження столичної містобудівної ради. Відкрити його планують у травні 2010 року.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ