Голубченко обіцяє, що метро не подорожчає



Фото "Української правди. Київ"
Перший заступник голови Київської міської держадміністрації Анатолій Голубченко запевняє, що в мерії не готується жодних документів щодо зміни вартості проїзду в метрополітені, і таке питання не розглядалося.

Про це він сказав у четвер, коментуючи заяву керівника КП "Київський метрополітен" про необхідність підвищення тарифу за проїзд, повідомляє УНІАН .

"Не звертайте уваги. Це його особиста думка. Це ніякого відношення не має до позиції ані київського міського голови, ані моєї позиції. І я кажу: у нього достатній тариф для забезпечення нормального функціонування метрополітену", - сказав Голубченко.

Водночас, за його словами, у столичної підземки є інша проблема, яку начальник метро хоче вирішити за рахунок підвищення проїзду.

"Питання в іншому. Питання в пільговиках", - сказав Голубченко, пояснивши, що метрополітен не отримує відшкодування за рахунок субвенції з державного бюджету за безкоштовне перевезення пільговиків.

"Якщо держава буде виконувати свої обов'язки відповідно до закону, в нього (начальника метро) вистачить коштів без всякого підвищення тарифу. Він говорить від безвиході. Не сплачують за безоплатне перевезення, в нього немає коштів, і він шукає, як вийти з ситуації. Але не можна перекладати на нормальних мешканців, які платять повну вартість, те, що повинна робити держава", - зазначив Голубченко.

Як відомо, раніше начальник метрополітену Петро Мірошников заявив, що тариф на перевезення пасажирів треба підняти, оскільки економічно обґрунтованою є ціна 2,5 гривені за поїздку.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ