На Дарниці спіймали двох молодиків, які "чистили" квартири


Міліція Дарницького району столиці двох квартирних злодіїв. Одним зі зловмисників виявився 24-річний мешканець Черкаської області, який не маючи визначеного роду занять, скоював квартирні крадіжки.

Упродовж останнього півроку він підбирав будинки різного типу, пробирався через кватирки, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС.  

В основному підшукував будинки без охорони, діяв швидко і цілеспрямовано, крадені речі збував, а гроші витрачав на горілку.

Нині затриманому світить від 3 до 6 років позбавлення волі.

Інший затриманий, 25-річний мешканець Дарницького району, знаходився на утриманні батьків та скоював квартирні крадіжки за допомогою дітей молодших класів на Харківському масиві та Оболоні.

Протягом останніх трьох місяців він скоював квартирні крадіжки в Дарницькому районі.

Щоб потрапити до  чужої квартири, злочинець підстерігав учнів молодших класів, дітей віком від восьми до тринадцяти років, які поверталися додому без супроводу дорослих.

Підходив  до дітей, представлявся знайомим чи товаришем батьків та прохав дати йому зарядний пристрій до мобільного телефону. Діти вірили та запрошували злодія додому.

Як тільки молодик потрапляв до квартири, гримнувши, садив дітей на стільчик та наказував мовчати. Поки налякані школярі приходили до тями, він пакував до сумки гроші, коштовності та золоті вироби, і спокійно виходив з квартири.

Діти були настільки налякані, що навіть вчасно не повідомляли батьків, що в квартирі був незнайомий чоловік. Опитавши декілька жертв, міліціонери склали фоторобот, за яким вдалося затримати злочинця.

Крадені речі він збував  своїм товаришам, гроші витрачав на власні потреби, в основному, на розваги. Нині чоловік перебуває в київському СІЗО. 

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ