У мерії кажуть, що дерева на Дарниці зрізали незаконно


Київська міська державна адміністрація жодних дозволів на вирубку дерев у сквері біля станція метро "Дарниця" не давала, і зелені насадження були знищені незаконно.

Про це у четвер заявив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, повідомляє УНІАН .

"За законом ніхто не має права вирубувати дерева навіть на своїй приватній ділянці. На кожне дерево, яке вирубується, треба отримати дозвіл, за винятком садиб, де у своєму саду, у дворі - ти можеш змінювати, висаджувати, вирубувати. А що стосується дерев загального користування - ніхто не має права вирубувати", - сказав він.

Перш ніж видаляти зелені насадження, компанія, у власності якої зараз знаходиться ділянка, мусила звернутися до органів місцевої влади за відповідним дозволом.

"У "Київзеленбуд" робиться заявка, обслідуються дерева, обраховується їх вартість. Потім йде розпорядження мера про дозвіл на вирубку і сплачується вартість цих дерев, яка йде у фонд відновлення зелених насаджень... Чому не було такого розпорядження? Тому що вони (компанія-забудовник) не звернулись. Взяли сокиру і пішли вирубали", - сказав Голубченко.

Водночас чиновник не повідомив, чи буде у зв'язку з цим на компанію-забудовника накладено штраф або притягнуто до відповідальності іншим чином.

Як відомо, 30 грудня 2009 року між Броварським проспектом і вулицею Малишка у Києві невідомі спиляли більше ста віковічних сосен .

Згодом Державна екологічна інспекція Києва, провівши перевірку, з'ясувала, що вирубку дерев у районі метро Дарниця, між Броварським проспектом і вулицею Малишка, організувало ТОВ "Проектна компанія "Ярус". За інформацією головного еколога міста, вирубка дерев здійснювалась незаконно.

Фракція Блоку Віталія Кличка у Київраді звернулася до прокуратури Києва з вимогою притягти до відповідальності тих чиновників, які дали дозвіл на вирубку дерев.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ