"Київенерго": центр Києва сидить без світла через джакузі і сауни


АК "Київенерго" звинувачує мешканців центральних районів столиці у перенавантаженні електромереж і, відповідно, відключенні світла.

Про це заявив технічний директор компанії Олександр Зайцев.

"Київенерго" вже не один рік попереджає власників будинків у центрі міста, зокрема по вулиці Городецького, про необхідність негайно покращити схему електропостачання. Саме невиконання приписів "Київенерго" призводить до постійних відключень у квартирах мешканців, адже електромережі там працюють із подвійним навантаженням", - сказав він.

Зайцев наголосив, що особливе навантаження в електромережах спостерігається у зимовий період, оскільки мешканці вмикають електронагрівальні прилади.

"Особливість електроспоживання центру столиці, який страждає від перенавантажень мереж є активне використання підігріву підлоги, включення домашніх джакузі та саун. Але не кожен власник нерухомості у центрі столиці поспішає отримати дозвіл "Київенерго" про збільшення навантаження електромереж, як того вимагає законодавство", - додав Зайцев.

Він нагадав, що електромережі в центрі Києва були прокладені у 40-50-ті роки та розраховані на 2,5 кВ навантаження на квартиру. Сучасні технічні норми при проектуванні житла передбачають навантаження як мінімум 5 кВ на квартиру.

У компанії відзначають, що частіше за все мешканці центру Києва звертаються з проханням збільшити потужності до 50-60 Кв, а інколи до 100 кВ на одну квартиру.

Абоненти "Київенерго", які хотіли збільшити потужності, отримали технічні умови від енергокомпанії щодо проведення необхідних заходів: заміни внутрішньо будинкових мереж, посилення кабелю тощо.

"Таким чином, перевантаження мереж в центрі столиці є результатом невиконання приписів Київенерго та самовільного збільшення обсягів електроспоживання без отримання відповідної дозвільної документації", йдеться в повідомленні прес-служби "Київенерго" .

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ