Голубченко: Студенти самі просилися прибирати сніг і довбати лід


Перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко стверджує, що студенти та учні професійно-технічних училищ добровільно погодились розчищати столичні вулиці від снігу та льоду.

Про це він сказав у четвер, повідомляє УНІАН .

"Нам запропонували допомогу ректори. Добровільно. Ми виділили з резерву лопати, ломи. Ці учні самі написали ректорам, що вони хочуть попрацювати ", - сказав Голубченко.

Зокрема, у четвер у районах міста до прибирання снігу залучалось від 30 до 135 учнів чи студентів, яким вже виповнилось більше 18 років.

За його словами, молоді люди, причому виключно хлопці, прибиратимуть снігу в середньому годину, максимум, за бажання, дві. У разі сильних морозів - нижче 20 градусів - їх не залучатимуть до робіт.

На запитання, чи не чинитимуть на студента тиск у разі відмови взяти участь у розчищенні снігу, Голубченко запевнив, що такого бути не може.

"Молодій людині якраз дуже цікаво годинку попрацювати на прибиранні і показати, що вона допомагає місту... Це бажання молодих людей", - сказав заступник мера.

Водночас він додав, що мерія зверталася по допомогу до Міноборони, але це відомство не змогло надати солдатів для розчищення сніжних завалів у столиці.

Як відом, раніше київська влада вирішила залучити студентів, яким виповнилося 18 років, столичних вищих навчальних закладів до прибирання снігу і криги у місті

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ