Столична влада обіцяє за два тижні очистити місто від снігу та льоду



Фото "Української правди. Київ"
Київська влада планує за два тижні очистити місто від кучугур снігу та льоду.

Таке рішення було ухвалене на засіданні оперативного штабу з надзвичайних ситуацій при КМДА у четвер, повідомляє УНІАН .

За словами гендиректора КП "Київавтодор" Георгія Глинського, за один день зі столиці вивезено 1 тисячу 580 тонн снігу. Зачистка проводилась в усіх районах міста, а до роботи залучено працівників ДАІ, які перекривають вулиці, щоб працювала техніка, та допомагають звільняти територію від припаркованих машин.

"Ми вважаємо, нам потрібно, щоб звільнити титульні вулиці та зупинки від снігу, два тижні часу", - сказав Глинський.

За його словами, активну роботу ведуть і працівники районних адміністрацій. Лише за четвер ЖЕКи районів отримали додатково близько 300 тонн солі та 439 тонн суміші солі з піском.

Водночас перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко доручив забезпечити прибирання снігу у двотижневий термін, а також вже найближчого тижня прибрати з усіх вулиць міста зламані гілки і поламані негодою дерева.

За словами Голубченка, з 16 мільйонів гривень, які мер доручив терміново виділити на ліквідацію стихії, 8 мільйонів уже виділено районами і закуплено сіль і суміш солі з піском, решта коштів має надійти найближчим часом.

Він також визнав провину КМДА і керівництва районів за ситуацію, яка склалась нині у Києві.

"Ми отримали те, що заслужили. І в першу чергу це стосується районів. Всюди була "зарублена" робота. Безумовно, це - прорахунок, і він повинен піти на користь: якщо ми вміємо робити висновки зі своїх помилок, то ми їх маємо зробити і не боятися тут їх визнавати ", - сказав Голубченко.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ