Черновецький посилить контроль за бюджетними витратами



Фото з сайту КМДА
Київський міський голова Леонід Черновецький підписав розпорядження про заходи щодо здійснення фінансово-бюджетного контролю.

Таким чином столична влада має на меті посилити контроль за витратами бюджетних коштів з метою їх раціонального та ефективного використання, а також попередити зловживання при виконанні бюджету, повідомляє прес-служба КМДА.

Зокрема, свою увагу влада зосередить на сфері будівництва. Контроль за використанням бюджетних коштів у цій сфері здійснюватиме спеціалізована організація (підприємство) шляхом проведення регулярних перевірок не частіше одного разу на рік.

Виняток становитимуть перевірки, що здійснюватимуться за окремим дорученням мера. Осіб, які мають відношення до виконання робіт на будівництві, про час та місце перевірки повідомлятимуть у письмовій формі не пізніше, ніж за десять робочих днів.

Умова про право проведення перевірки спеціалізованою організацією обов'язково включатиметься до всіх договорів підряду на будівництво. 

Зазначені заходи проводитимуться з метою встановлення відповідності обсягів фактично виконаних робіт та документів, поданих до оплати.

У разі виявлення факту нецільового використання бюджетних коштів, одержувач повинен буде протягом десяти робочих днів після надходження відповідної вимоги повернути до міського бюджету суму, що була використана не за цільовим призначенням.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ