Печерський райсуд розпочне слухання справи головного елітчика


25 січня Печерський райсуд Києва розпочне слухання кримінальної справи організатора афери "Еліта-Центр" Олександра Волконського (Шахова).

Про це йдеться в повідомленні громадської організації "Центр правозахисту" , яка об'єднує обманутих інвесторів.

Обмануті інвестори "Еліта-Центр" сподіваються, що суд дасть справедливу оцінку діям організатора афери.

"У той же час потерпілі не задоволені зусиллями правоохоронних органів по пошуку украдених шахраями грошей", - відзначив голова "Центру правозахисту" Юрій Федоренко, додавши, що багато потерпілих вважають, що була відсутня серйозна робота з пошуку грошей.

Він не виключив, що у зв'язку з цим потерпілі будуть подавати клопотання про направлення справи на дослідування.

Раніше заступник Головного слідчого управління МВС Віктор Ільчук повідомляв, що гроші украдені організаторами афери в інвесторів були переправлені в офшорні зони.

Також він повідомляв, що правоохоронці знайшли 1 банківський рахунок на 400 тисяч доларів в одному з банків Латвії і заблокували його.

Ще раніше МВС заарештувало майно групи "Еліта-центр" і окремих організаторів афери, зокрема 11 земельних ділянок, квартири й автомобілі загальною вартістю на 140 мільйонів гривень.

16 березня 2009 року Шевченківський райсуд Києва засудив одного з організаторів афери "Еліта-Центр" Ігоря Циганка до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За даними МВС, у результаті будівельної афери "Еліта-Центр", що була розкрита в лютому 2006 року в Києві, постраждали 1760 осіб.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ