Гедиректор "Київзеленбуду": У Києві прибрано 80% зламаних негодою дерев


Генеральний директор КО "Київзеленбуд" Олександр Козловський заявляє, що станом на 20 січня у столиці прибрано 80% поламаних негодою дерев, а до кінця місяця столиця буде повністю прибрана.

Про це він сказав у коментарі муніципальній газеті "Хрещатик ".

За словами Козловського, увесь час після негоди 28 грудня 2009 року комунальники витратили на спилювання пошкоджених дерев, а нині взялися за вивезення завалів гілок у столичних дворах.

"У зв'язку з тим, що в кінці 2009 року в Києві вирувала стихія і бурелом, якого не було останні 80 років, "Київзеленбудом" організовано спилювання і вивезення пошкоджених дерев. Міська станція захисту зелених насаджень за цей час отримала понад 300 заявок і наші фахівці виїхали на всі об'єкти, вирішили проблеми зі спилювання аварійних дерев, і зараз, по суті, залишилося тільки вивезти спиляне", - сказав Козловський.

Він наголосив, що комунальники вже очистили зупинки трамвайних і тролейбусних ліній, школи, лікарні, дитячі сади тощо.

"Зараз проводиться вивезення зрізаних дерев. Також ми допомагаємо ЖЕКам звільнити їх територію від наслідків сніголаму. Спільно з бригадами МНС активно звільняємо місто від наслідків стихії", - сказав директор "Київзеленбуду".

За його словами, усі спиляні і зібрані дерева та гілки переробляються на тирсу, яка йде на  опалення теплиць, підживлення рослин і прикривання коріння дерев взимку.

"Станом на 20 січня 2010 року з 3758 пошкоджених сніголамом дерев і 7 540 гілок нами було спиляно всі аварійні дерева та гілки і прибрано 80% лому. До кінця цього місяця буде вивезена вся деревина і все місто буде приведене в повний порядок", - сказав Козловський.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ