Начальнику метро для втілення його планів треба 1,8 мільярда



Фото з сайту КМДА
КП "Київський метрополітен" попросило у Київради на розвиток у 2010 році 1 мільярд 750 мільйонів гривень із міського бюджету.

Про це в четвер заявив начальник підземки Петро Мірошников, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, зокрема підприємство попросило 550 мільйонів гривень на завершення будівництва станцій "Деміївська", "Голосіївська" і "Васильківська" Куренівсько-Червоноармійської лінії убік житлового масиву Теремки, закінчити які обіцяли ще до кінця 2008 року, а також понад 300 мільйонів гривень для продовження робіт із прокладання тунелю до Теремків відразу ж після введення цих станцій.

Крім того, столичний метрополітен планує в поточному році почати будівництво лінії метро на Троєщину через Дніпро (Подільсько-Вигурівська лінія), продовжити роботи з відкриття станції "Львівська брама", провести капітальний ремонт і обладнати травелаторами перехід між станціями "Майдан Незалежності" і "Хрещатик".

"У нас дуже багато планів, але які з них будуть здійснені - вирішить Київрада (прийнявши бюджет на поточний рік", - відзначив Мірошников.

Як відомо, відкриття станцій "Деміївська", "Голосіївська" і "Васильківска" раніше було заплановане до кінця 2008 року, потім було перенесене на березень 2009 року, пізніше - до  дня Києва на травень, і до дня Незалежності на серпень 2009 року. Станції не відкриті дотепер.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ