Черновецький змусить студентів розгрібати снігові завали



Фото "Української правди. Київ"
Київська влада вирішила залучити студентів, яким виповнилося 18 років, столичних вищих навчальних закладів до прибирання снігу і криги у місті.

Про це заявив начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Віталій Пшеничний, повідомляє прес-служба КМДА.

За його словами, таке рішення було прийняте на засіданні постійної комісії з питань техногенної екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Києва.

Пшеничний повідомив, що два дні поспіль члени комісії перевіряли, як комунальні служби міста ліквідовують наслідки негоди. Висновки інспектування показали, що ситуація з прибиранням від снігу та льоду внутрішньоквартальних проїздів, зупинок громадського транспорту,  прибудинкових територій та територій біля торгівельних центрів залишається вкрай незадовільною.

"Днями, під головуванням Леоніда Черновецького відбулося чергове засідання постійної комісії з питань техногенної екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Києві. Під час засідання, враховуючи результати інспектування районів, було прийнято низку відповідних рішень. Зокрема, було вирішено залучити до ліквідації наслідків негоди будівельну техніку "Київміськбуду" та СУППРу. Окрім того, вирішили залучити до прибирання дворів студентів, яким виповнилося 18 років, попередньо провівши з юнаками інструктаж з техніки безпеки і забезпечивши їх необхідним знаряддям", - сказав Пшеничний.

Водночас, за його словами, столична влада вирішила активувати 900 резервних штикових і совкових лопат та ломів з баз Головного управління з питань надзвичайних ситуацій.

Пшеничний додав, що комунальна корпорація "Київавтодор" взяла на себе зобов'язання почистити від льоду райони з новою забудовою - зокрема Дарницький та Оболонський.

"Згідно з рішенням комісії, вирішено максимально засипати тротуари та дворові проїзди піскосоляною сумішшю, щоб пом'якшити лід, після чого можна буде його ліквідовувати. Для цього необхідно поповнити районні запаси солі", - сказав Пшеничний, додавши, що у зв'язку з цим члени комісії прийняли рішення звернутися до Кабміну з проханням, щоб  перерахування коштів на придбання необхідної кількості суміші проходили без затримки.

Як відомо, раніше перший заступник голови КМДА Денис Басс заявляв, що столична влада ліквідує наслідки негоди до нового року.

11 січня інший перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко заявив, столична влада та керівники районів повинні терміново завершити роботи з ліквідації наслідків негоди.

Тим часом, мер Києва Леонід Черновецький доручив виділити 16,3 мільйона гривень з міського бюджету на ліквідацію наслідків снігопаду.

Як відомо, останній великий снігопад стався ще до нового року. Тоді внаслідок негоди столичні вулиці були засипані кучугурами снігу та купами зламаних дерев.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ