"Олімпійський" недофінансували на 400 мільйонів?



Фото Фокуса
Голова тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з перевірки дотримання законодавства при реконструкції НСК "Олімпійський" Равіль Сафіуллін заявляє про недофінансування робіт на об'єкті з боку уряду в розмірі 395 мільйонів гривень.

Про це він заявив у середу, посилаючись на дані проведеної комісією перевірки ходу робіт на стадіоні, повідомляє "Інтерфакс-Україна" .

За словами депутата Партії регіонів, будівельно-монтажні роботи на об'єкті в даний час виконані лише на 20%, а загальне відставання від графіка складає п'ять місяців.

Водночас Сафіуллін висловив здивування щодо вибору підрядчика робіт з виготовлення і монтажу конструкції навісу над трибунами спортивної арени в особі "маловідомої дніпропетровської фірми, яка не має ніякого професійного досвіду по роботі з такими конструкціями" - ТОВ "Майстер-Профі-Україна".

Сафіуллін додав, що зазначена компанія вже підписала договір з німецькою компанією "Хайтек" і передала їй виконання цих робіт.

Раніше передбачалося, що монтаж опорного каркаса навісу з металоконструкцій почнеться 12 січня 2010 року, однак і донині якихось металоконструкцій і колон на стадіоні немає.

Крім того, члени парламентської комісії не знайшли на будмайданчику спеціального крана вантажопідйомністю 600 тонн, який потрібен для монтажу каркасу. Відсутні також документи на оренду або купівлю такого крана.

У свою чергу, міністр із питань сім'ї, молоді і спорту Юрій Павленко, виступаючи в парламенті, заявив, що в 2009 році на стадіоні виконано 40% усіх будівельно-монтажних робіт, а сама реконструкція йде відповідно до графіка.

Міністр також проінформував, що в середу Кабмін затвердило рішення про виділення 50 мільйонів гривень на реконструкцію НСК.

Як відомо, уряд 22 червня минулого року затвердив проект і титул реконструкції НСК "Олімпійський", які передбачають фінансування всіх будівельних робіт з реконструкції в розмірі 2,114 мільярда гривень. При цьому, у разі потреби, ця цифра може бути скоректована.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ