Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4b55770d19eb8/
Українська правда
Київ

Святкування Водохреща у Києві

19.01.2010  10:10


Фото з сайту Сумно.com
19 січня о 16.00 Національний центр народної культури "Музей Івана Гончара", що на вул. Івана Мазепи, 29, запрошує столичних мешканців послухати учасників конкурсу "Іде звізда чудна".

За інформацією організаторів свята, таким чином відбудеться завершення Всеукраїнського дитячого фольклорного фестивалю "Орелі" та нагородження переможців та учасників конкурсу.

Як відомо, раніше школярі та їхні батьки вчилися співати колядки та щедрівки, виготовляти різдвяні зорі, дідухів та павуків. Вхід на концерт вільний.

О 19.00 у "Музеї Івана Гончара" можна буде послухати оригінальне contemporary a-cappella у виконанні ансамблю "Укранія". Вхід - 20 гривень.

Крім того, 19 січня о 18.00 "Етно-Рок Фундація "ТаРУТА" і художня студія Ігоря Цикури "Антресоля" запрошують всіх у Могилянку на закриття колядницького сезону 2010.

Йорданські вечорниці проходитимуть у приміщенні КМЦ НаУКМА, що на вул. Еллінській, 9, і повністю присвячуватимуться українським лялькам, звідки і друга назва вечорниць - "ЛялькоХреща", повідомляє Сумно.com.

У ролі ляльководів виступатимуть гурти вторинного виконання "Гуляйгород", "Володар" і "Гуртоправці".

З сучасних колективів "водити ляльки" погодилися такі боївки як "ТаРУТА", "САД", "СонЦе" та "100% Емоцій". А до запальних балканських танців запросять гостей музики з гурту "Топоркестра".  

Крім того, під час вечорниць проводитимуться майстер-класи з вироблення традиційних українських ляльок.

Вхід вільний для вільних людей у вишиванках. 

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.