У муніципальному театрі "Київ" незаконно звільняють працівників?


Голова постійної комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригинець заявляє про незаконне звільнення з роботи 23 працівників муніципального театру "Київ".

За словами Бригинця, театр був поставлений перед фактом скорочення співробітників лише за кілька днів до терміну виконання наказу Головного управління культури і мистецтв КМДА, що суперечить законодавству, пише УНІАН.

За даними депутата, цей наказ від 24 листопада 2009 про звільнення 23 працівників театру з 1 грудня 2009 року театр отримав 30 листопада, таким чином процедура звільнення відбулася незаконно, оскільки працівників культури попередили не за 2 місяці, як це передбачає законодавство, а за декілька днів.

Окрім того, звільненим не заплатили передбачені в такому випадку компенсації, а до того їм не виплачували традиційні надбавки до зарплат.

Бригинець пообіцяв, що на найближчому засіданні комісії розглянуть проект рішення, який зробить неможливим фінансово-репресивні дії київської влади стосовно цього та інших закладів культури.

"Сподіваюсь, після цього київські заклади культури, хоча б до прийняття нового бюджету, почуватимуться безпечно, а працівникам культури не загрожуватиме безробіття", - сказав депутат.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ