СБУ викрила схему збору грошей для підкупу виборців


У Києві СБУ викрито протиправну схему акумулювання безготівкових коштів на депозитних рахунках фізичних осіб у банківських установах з подальшим використанням цих грошей для підкупу виборців та організації масових заходів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Так, було встановлено, що наприкінці 2009 року в офісі приватного нотаріуса у Києві здійснювалося масове оформлення депозитних договорів на фізичних осіб.

До підписання угод було залучено понад 500 громадян, які дали згоду й оформили відповідні документи на відкриття депозитів на загальну суму близько 75 мільйонів гривень (по 150 тисяч гривень кожен).

За інформацією СБУ, документи підписувалися за винагороду в розмірі 150 гривень, однак, будь-яких коштів на рахунки ці фізичні особи фактично не вносили.

Окрім оформлення депозитних договорів, фізичними особами виписувалися та нотаріально посвідчувалися довіреності на ім'я громадянки Черняєвої М.М. для представлення інтересів "вкладників" у банківських установах з питань відкриття, управління, використання та закриття цих рахунків. 

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ