Киянам навесні покажуть гігантські молекули

15.01.2010  14:33

1 2 3 4
Новий проект Оксани Мась, писанкове панно Богородиці якої нині представлене у Софії Київській, столичні мешканці матимуть змогу побачити навесні.

Виставка матиме назву "Гелій-3", і нині в ангарі під Києвом 17 осіб працюють над створенням велетенських двохметрових сфер, які також будуть вкриті писанками, розписаними вручну.

"Концепцією проекту також передбачене створення чорно-білих сфер. А разом - це поєднання старовинних народних традицій із сучасним та прийдешнім світом. У світі наразі існує дефіцит духовності. Цілісний проект "Гелій 3" має примусити людину замислитися над своїм життям, життям своїх предків, дітей, онуків, своєї планети", розповіли про проект організатори.

Надихнули авторку на створення такої виставки роздуми про те запаси джерел енергії тануть на Землі з кожним роком, водночас у сферах планет Сонячної системи зберігається енергія майбутнього, яка має назву "Гелій 3".

Мась переконана, що саме ця речовина подарує людству надію на вічність.

Яка кількість писанок буде використана для нового проекту організатори не повідомили, однак розповіли, що над розписом яєць працювали близько 100 народних майстра.

Нині Галерея Тетяни Міронової проводить переговори з найбільшими арт-ярмарками в світі з метою майбутнього представлення цього проекту в Росії, Англії, Німеччині, Америці та ін.

Частину проекту також після завершення всіх робіт у 2010 році можна буде побачити в Галереї Миронової, що на вул. Тарасової, 5.

Фото надані прес-службою Галереї Міронової

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ