Кабмін на паркінг для суддів і заміну комунікацій витратить більше 260 мільйонів



Фото "Сегодня"
Кабмін виділив на нові роботи у Кловському палаці, куди після шикарного ремонту в'їхав Верховний суд, майже 130 мільйонів гривень на додачу до виділених раніше майже 266 мільйонів.

Кошти знову йдуть на будівництво і реконструкцію розкішного комплексу, пише "Сегодня".

Зокрема, на ці кошти (а також залишок від попереднього бюджетного траншу у сумі 132 мільйони) для суддів побудують підземний паркінг на 100 місць, реконструюють 5-поверховий офісний будинок поруч і замінять комунікації, розповіла головний архітектор проекту реконструкції Кловського палацу Тетяна Філіппова.

За її словами, додаткових витрат на сам Кловський не планують: "Хіба що усунемо невеликі недоробки".

А величезні витрати, зазначила Філіппова, пояснюються ще і тим, що реконструкція комунікацій у центрі міста -  річ дуже дорога.

"Поблизу будинку Верховного суду на Орлика, 8, - низка урядових будинків з так званими "секретними" комунікаціями. Це означає, що проектувальники одержують генплан, де відображена, наприклад, каналізація, а насправді виявляється, що там проходить... урядовий зв'язок і навпаки. Влада так "шифруються", - сказала Філіппова.

Видання наголошує, що нині як у столиці, так і по всій Україні великі проблеми з виплатою пенсій. Через відсутність грошей у бюджеті пенсіонерам затримують виплати і часом навіть не називають терміни, у які вони будуть виплачені.

Для порівняння, 130 мільйонів гривень, які витрачають на палац, могли б допомогти 206 тисячам людей, що одержують мінімальну пенсію у розмірі 630 гривень.

Крім того, замороженою залишається реконструкція Маріїнського палацу, де нібито мав би жити президент. На відновлення комплексу планувалося витратити 174 мільйони гривень, однак більшість  з них мали бути коштами меценатів.

Як відомо, у жовтні 2009 року у Києві відкрили відновлений Кловський палац - Палац Правосуддя. Палац реставрували п'ять років і витратили 134 мільйони гривень з держбюджету.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ