Кільчицька підтвердила, що лікарів просили голосувати за конкретного кандидата


Столична влада підтвердила інформацію про те, що різні політичні сили неодноразово звертались до керівництва Головного управління охорони здоров'я КМДА та безпосередньо до головних лікарів столичних медзакладів з метою проведення агітаційної роботи серед персоналу лікарень та пацієнтів.

Про це заявила перший заступник голови КМДА Ірена Кільчицька, повідомляє прес-служба мерії.

Однак, вона спростувала заяви про те, що в київських лікарнях проводиться агітаційна робота на підтримку якогось кандидата.

"Заклади охорони здоров'я існують виключно для лікування, профілактики і медичного забезпечення громадян. Саме тому ми рішуче відмовили всім політичним силам в отриманні можливості проведення подібної агітаційної роботи", - сказала Кільчицька.

Водночас вона припустила, що заяви про примусове голосування за конкретного кандидата є "проявом примітивної образи саме на такі дії з боку КМДА" і намаганням "дискредитувати діяльність лікувальних закладів Києва".

Кільчицька нагадала, що згідно з наказом Головного управління охорони здоров'я, у київських лікарнях працюватимуть 32 виборчі дільниці.

У лікарнях голосуватимуть тільки хворі, які перебувають на стаціонарному лікуванні і не можуть відвідати виборчі дільниці за місцем постійного проживання, однак, лікарі за місцем роботи голосувати не будуть.

Як відомо, раніше медики столичних лікарень заявляли про те, що київська влада змушує їх та пацієнтів забезпечити підтримку Януковича на виборах.

Також відомо, що на цих виборах Блок Черновецкого підтримує Януковича.

Так, столичні виборчі штаби майже цілком сформовані з числа команди мера Києва.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ