На Лісовому масиві десяткам машин прокололи шини



Фото www.drive.ru
У середу на Лісовому масиві зловмисники прокололи шини у кількох десятків автомобілів, припаркованих поблизу житлових будинків.

Про це пише "Газета по-київськи".

За словами жителя будинку №18 по вул. Курчатова Сергія Підопригорина, у трьох колесах його "Деу Матіз" прокололи по три дірки, а в четвертому аж п'ять.

"Кололи, напевно, шилом, сигналізація і не спрацювала. Я вже не перший раз зіштовхуюся з цією проблемою, торік уже таке було, довелося витрачатися на ремонт. Зараз я віддав 300 гривень", - бідкається автовласник.

За словами Сергія Святненка, "БМВ" якого "отримав" 18 дірок в шинах, такі витівки повторюються кожні 3-4 місяці.

"Скільки можна терпіти ці витівки? Кожні три-чотири місяці - те саме: то скло б'ють, то шини спотворять. Спочатку я думав, що насолив комусь, і мені мстять, а потім зрозумів, що це масова проблема", - сказав Святненко.

Він додав, що нині постраждалі водії підозрюють у "проколах" автостоянку або фірми, які займаються автосервістом. Не виключають, що псувати машини можуть і сусіди, яким не подобається залишений під будинком транспорт.

Тим часом, за словами водіїв, парковки переповнені, підземних паркінгів немає або на них захмарні ціни, тож вони і змушені залишати машини у дворах будинків.

Не покладають надії постраждалі і на міліцію, мовляв, писання заяв усе одно нічого не дасть.

Однак начальник прес-служби ГУ МВС у Києві Володимир Поліщук стверджує інше. За його словами, постраждалі даремно не звертаються в міліцію.  

"Проколу шин або биття скла недостатньо для порушення кримінальної справи. Але до суду за відшкодуванням матеріального і морального збитку звернутися можна: якщо правопорушника знайдуть, звичайно", - сказав Поліщук.

Як відомо, це не перші випадки псування авто у Києві. Упродовж кількох років зловмисники то фарбою забруднюють, то кислотою обливають, то б'ють вікна у припаркованих в двориках машинах.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ