Кияни обмінюють голоси на ремонти



Фото smereka.org.ua
Столичні мешканці вирішили отримувати хоч якусь користь від виборчих перегонів і переходять на бартерні відносини з кандидатами.

Так, жителі будинку на вулиці Якуба Коласа попросили одного з політиків відремонтувати їхній під'їзд, пише "Сегодня".

За словами мешканців, вони написали колективного листа у штаб з безліччю підписів і поросили поміняти вікна в під'їзді, побілити його і пофарбувати.

Люди не обіцяли голосувати за цього кандидата, але з ними зв'язалися і дали половину необхідних на ремонт коштів.

Пенсіонерка Ольга з вулиці Щусева прямо заявила, що, одержавши на вулиці агітку з контактами кандидата, зателефонувала і сказала, що увесь двір проголосує за нього, якщо залатають дірку в асфальті.

За її словами, дірки не стало за тиждень, підписів з мешканців ніхто не збирав, але особисто вона з вдячності проголосує за цього кандидата.

Однак, інші мешканці Києва кажуть, що їм нав'язують непотрібну допомогу та ще й залякують.

За словами жителя Дарниці Сергія Оводова, до них прийшов домком і повідомив, що в будинку робитимуть ремонт на гроші однієї партії. Однак, якщо люди після цього не проголосують "правильно", то заварять люки сміттєпроводу будинку.

"Зажадали підписатися на листку, де не було ніякого заголовка, а просто прізвища мешканців і підписи. Я цього не зробив!", - сказав Оводов.

Ішим киянам не пощастило ще більше - "доброта" кандидата завела їх у міліцію.

За словами Валентини з вул. Березняківської, у штабі одного з кандидатів їй дали запрошення на концерт.

"У клубі виступали народні колективи, усе було надзвичайно, дали цукерки. А на виході нас загріб спецзагін міліції", - сказала Валентина.

Жінка додала, що людям такі дії пояснили тим, що це був підкуп, відзначає видання.

Начальник ВЗГ МВС у Києві Володимир Поліщук підтвердив цю інформацію: "Ми зараз шукаємо тих, хто підкуповує виборців. На концерті проводилася агітація. Будемо розбиратися, наскільки це законно".

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ