У киян забирають землю разом з будинками?



Фото "Газети по-київськи"
У столиці процвітає шахрайство, пов'язане із "золотою" київською землею.

Так, ділянку Людмили Серебрянської у Жулянах, на якій вона встигла побудувати будинок, Київрада віддала підставним людям.

Коли жінка стала розбиратися, з'ясувалося, що на документах підставної особи стоїть підроблений підпис, пише "Газета по-київськи".

За словами жінки, рішення про виділення її землі Органюку готувалося на останню, грудневу сесію 2009 року, але не було внесене до порядку денного.

Будинок Серебрянської зафіксований ще на аерофотознімку 2004 року.

За словами постраждалої, Київзем нібито почав з'ясовувати, як землю під вже існуючим будинком почали оформляти на іншу людину, нібито зібирав комісію, на яку запросили лише Органюка.

Замість нього як довірена особа з'явився який Павло Білиневич, який заявив, що доведе: будинок, у якому живе Людмила Серебрянська, будувався для його клієнта.

За інформацією видання, прізвище Ніни Органюк таки фігурує у рішенні Київради - ця жінка одержала 7 соток на вул. Добробутній, 11.

А ім'я Білиневича є в рішенні Київради від 16 березня 2006 року - йому виділялася ділянка по вул. Медовій у Жулянах.

Цікавим є те, що в інтернеті від імені цього чоловіка є оголошення про продаж ділянки 7 га у Жулянах за $25 тисяч за сотку.

Нині ж Серебрянська віднесла заяву до міліції, але боїться, що її з чоловіком можуть просто вбити, "щоб не заважали". 

Ірина Алєксєєнко також говорить, що її обманули з землею. Жінка упродовж 7 років намагалася оформити ділянку під будівництво в Жулянах, а потім довідалася, що вона чомусь дісталася жителеві Чернігівської області.

"У Київземі мені сказали, що мого кадастрового плану в базі немає. Та й адреса така (я оформляла ділянку по вул. Московській, 125) відсутня. А виявилося, тепер вона значиться як пров. Учительський, 8а, і на сесії в грудні 2008 віддана Юрієві Саввону з Чернігівської області", - сказала Алєксєєнко.

За її словами, це чоловік навіть не знає про те, що має землю в Києві. Сама ж вона упродовж кількох місяців звертається до правоохоронних органів, але розбиратися у цій справі так ніхто і не почав.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ