Апеляційний суд Києва назвав винних у голодоморі


У середу Апеляційний суд Києва визнав керівників більшовицького тоталітарного режиму винними у геноциді в Україні в 1932-33 роках.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Рішенням суду підтверджені висновки слідчих СБУ про організацію вчинення в 1932-1933 роках на території УСРР генеральним секретарем ЦК ВКП(б) Йосипом Сталіним, членом ЦК ВКП(б), Головою Ради Народних Комісарів СРСР В'ячеславом Молотовим, секретарями ЦК ВКП(б) Лазарем Кагановичем та Павлом Постишевим, генеральним секретарем ЦК КП (б)У Станіславом Косіором, Головою Ради народних комісарів УРСР Власом Чубарем та другим секретарем ЦК КП(б)У Менделем Хатаєвичем геноциду української національної групи.

Тобто, суд визнав, що цими людьми були штучно створені життєві умови, розраховані на часткове фізичне знищення нації.

Згідно з висновком проведеної судової науково-демографічної експертизи, внаслідок вчиненого геноциду в Україні загинуло 3 мільйони 941 тисяча осіб.

З урахуванням кумулятивних втрат внаслідок Голодомору Україна втратила 10 мільйонів 63 тисячі осіб (3 мільйони 941 тисячу померлих і 6 мільйонів 122 тисячі ненароджених).

Суд констатував, що Сталін, Молотов, Каганович, Постишев, Косіор, Чубар та Хатаєвич вчинили злочин геноциду та закрив кримінальну справу у зв'язку з їхньою смертю.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ