Жителі з будинку, який належить Міноборони, залишилися без даху над головою


Мешканці 24 квартир будинку по Тверському тупику, 7, де сталася пожежа, у розпал морозів залишилися практично на вулиці.

Про це "Сегодня" розповіли самі жителі будинку, який знаходить на балансі Міністерства оборони і яких відразу після пожежі обіцяли переселити у тимчасове помешкання.

Однак обіцянок ніхто не виконав, і люди шукають прихисток де можуть - у родичів чи друзів.

За словами одного потерпілих, підполковника міліції Анатолія Гомона, внаслідок пожежі вигоріла підлога на загальному коридорі між третім і другим поверхами, оскільки будинок зведений ще в 1936 році і має дерев'яні перекриття.

"Видно сусідів знизу! І підлога щохвилини може обвалитися. Перший поверх цілком залитий водою, коридори, стіни і меблі -  чорні, смердять", - сказав Гомін, додавши, що на допомогу мешканці навіть не чекають.

"Спочатку мова йшла про номер-люкс у готелі, але потім усі замовчали. Запропонували кімнати в адміністративному будинку на вулиці Кучері, але там жити не можна - майже не топлять", - сказав Гомін.

Мешканці вже написали листи в райадміністрацію, прокуратуру, до міністра оборони і до мера, але відповіді поки немає.

Тим часом у Міноборони запевняють, що питання незабаром вирішиться.

"Ми запропонували потерпілим кімнати, але погодилася лише одна родина. Наслідки пожежі ми обов'язково компенсуємо, а на винуватців займання подамо до суду", - повідомив головний інженер київського квартирно-експлуатаційного управління при Міноборони Олександр Чергінець.

Як відомо, пожежа у будинку на Тверському тупику сталася 2 січня

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ