Знання київських школярів перевірять комп'ютери


Рівень знань столичних школярів визначатимуть за допомогою комп'ютерного тестування. У навчальних закладах з 2008 року почали впроваджувати автоматизовану систему "Школа", яка дозволяє проводити саме такий вид діагностики знань.

Про це заявив заступник голови КМДА Віталій Журавський, повідомляє прес-служба КМДА.

"За час реалізації пілотного проекту методистами Центру моніторингу освіти було створено потужну базу стандартизованих завдань у тестовій формі, що дало змогу протягом 2008-2009 років провести низку комп'ютерних досліджень рівня навчальних досягнень з таких базових предметів: українська мова, математика, історія України, географія, біологія, хімія", - сказав Журавський.

Крім цих предметів на 2010 рік заплановано також проведення дослідження з англійської мови.

За словами Журавського, аналіз результатів комп'ютерного тестування дозволяє зробити висновки та оцінити переваги такої форми контролю. Зокрема, метод комп'ютерного тестування дає змогу швидко, об'єктивно та ефективно перевірити результати навчального процесу.

Крім того, це дозволяє підвищити зацікавленість учнів навчально-виховним процесом та оптимізувати ефективність освітнього процесу в цілому.

"Але головною перевагою комп'ютерного тестування є те, що система дозволяє відслідковувати та аналізувати результати тестувань кожного учня, класу, навчальному закладу. Таким чином учителі й адміністрація можуть оперативно оцінювати індивідуальний прогрес учня і вчасно коригувати його проблемні показники", - додав заступник голови КМДА.

Він наголосив, що інформація, отримана за результатами досліджень, забезпечить освітян і громадськість міста реальними даними про якість навченості школярів зокрема та якість освіти у столиці загалом.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ