Над Києвом літатимуть футуристичні кабінки



Над "Намистом Києва", яке об'єднає дев'ять столичних парків, столична влада планує прокласти канатну дорогу.

Проект створення єдиного природно-заповідно-історико-культурного комплексу з дивовижним транспортом буде винесений на одну з найближчих сесій Київради, а будувати планують уже за рік.

Про це заявив заступник мера Ігор Добруцький, пише "Сегодня".

За його словами, "канатка" з'єднає усі дев'ять гір.

"Перша зупинка буде на Володимирській гірці, наступна -  біля станції метро "Дніпро", звідти одна з ліній простягнеться через Дніпро на Гідропарк. Ще одна проміжна станція з'явиться біля музею ВВВ. А кінцевою стане Лиса гора. Один з виходів з неї буде в Ботсаду імені Гришка", - сказав Добруцький.

Він наголосив, що триватиме така поїздка над містом 17,5 хвилин, а ціна буде не більше 30 гривень.

Столична влада каже, що зовсім скоро над Києвом літатимуть футуристичні кабінки  
Кабінки канатної дороги будуть у вигляді невеликих трамвайчиків, ескіз яких зробить скульптор Костянтин Скретуцкий.

"Кабінки повторять образ стародавнього київського трамвая, що ходив у Києві до революції. Трамвайчики будуть цілком закритими, ми оснастимо їхніми кондиціонерами і сенсорними екранами. З кабінки відкриється чудесний вид на обидва берегів Дніпра", - сказав Добруцький.

Він додав, що одночасно по канатці зможе рухатися 59 кабінок, а закріплять дорогу на 19 майже непомітних опорах. Це буде інвестиційний проект, вартість якого, за попередніми розрахунками становитиме близько 9-12 мільйонів євро. Але за словами Добруцького, у майбутньому цей проект приваблюватиме туристів і відповідно залучатиме кошти у міську казну.

 А біля Українського дому буде пішохідний міст. Фото Сегодня
Крім того, поблизу Володимирської гірки також побудують пішохідний міст, що зв'яже гірку, Українського дому і Хрещатий парк. Ще один міст з'явиться на Дніпровському спуску, який зв'язувати парк "Аскольдова могила" з парком Вічної слави.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ