У Кличка кажуть, що Черновецький сам дозволив нищити дерева


Депутат Блоку Кличка Анатолій Коваленко заявляє, що за останні роки мер Києва Леонід Черновецький дав дозвіл на знесення майже 10 тисяч дорослих дерев, 7 тисяч кущів та понад 75 тисяч кв.м. газонів на території міста.

"Мер особисто давав дозвіл на винищення тисяч дерев у Києві. І це не кажучи вже про фактичні дозволи на забудову Жукова і Труханового островів", - сказав депутат, коментуючи ситуацію з вирубкою дерев навпроти універмагу "Дитячий світ".

Однак, за словами Коваленка, у столиці можна було б якби унеможливити глобальну вирубку дерев, якби Київрада ще в 2008 році прийняла рішення про створення нових територій зелених насаджень загального користування.

"Утім, як і багато інших ініціатив нашої фракції, проект "покладено на полицю" чиновниками міської влади, яка, очевидно, не зацікавлена у їх реалізації. Завдяки діям "молодої команди" Київ все менше нагадує "зелену столицю" Європи", - наголосив Коваленко.

Він додав, що влада перейшла усі допустимі межі, "знущаючись над зеленими легенями столиці" і постійно скорочуючи зелені зони міста.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ