Богомолець: якщо мій батько помре – винити Тимошенко


Професор Київського національного медичного університету Ольга  Богомолець заявляє, що у випадку смерті її батька професора Вадима Березовського вона покладає відповідальність на прем'єра Юлію Тимошенко.

Про це йдеться у відкритому листі Богомолець до прем'єр-міністра.

"Звертаюсь до вас у зв'язку з ганебним і брутальним знищенням вашою командою пам'яті мого прадіда - академіка Богомольця, і життя мого батька професора Березовського", йдеться в листі Богомолець.

За її словами, у середу у Печерському районному суді відбулось 13-е слухання у кримінальній справі "безпідставно і умисно" заведеній на її батька Березовського, який в свої 78 років очолює громадський рух захисту Олександрівської лікарні та меморіального парку Богомольця.  

"Над Олександрівською лікарнею, могилою і меморіальним парком, захищеним чотирма постановами Кабміну, нависла життєва загроза внаслідок будівництва нової багатоповерхівки компанією "Житлобуд", яка належить депутату і спонсору вашої фракції пану Івану Кіровському", йдеться в листі. 

Богомолець наголошує, що у столиці поряд з фізичним знищенням історичних пам'яток відбувається ще й "моральне і фізичне знищення громадян, які захищають свої права".

"Здоров'я і життя мого батька - людини, яка готувала першого українського космонавта до випробувань у космосі, внаслідок фізичних травм, нанесених найманими охоронцями забудовника та морального гноблення, якого він зазнає під час судових засідань, що тривають вже понад рік, є під загрозою. У випадку  втрати мого батька і проявів громадської непокори - відповідальність за це покладаю на вас", - наголошується в листі до Тимошенко.

Богомолець також нагадала, що неодноразово передавала прем'єру і віце-прем'єру  Олександру Турчинову через приймальню БЮТ і депутатів Наталю Королевську і Віктора Уколова громадські звернення  і підписи 5000 людей, які протестують проти "державного злочинства".  

"Українська правда. Київ"

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ