СБУ розповіла, куди жалітися на нечесні вибори


З метою своєчасного вжиття заходів, спрямованих на забезпечення законності, прозорості та відкритості виборчого процесу напередодні та під час виборів у СБУ цілодобово працюють "телефони довіри".

У Києві та Київській області на порушення прав виборців можна поскаржитися за тел. 226-32-32 та 235-63-67, повідомляє прес-служба СБУ.

Співробітники служби безпеки закликають мешканців Києва та області, якщо їм стали відомі факти обмеження виборчих прав і свобод громадян (підкупу виборців, розповсюдження друкованої продукції провокаційного характеру, видачі бюлетенів особам не внесеним до списку виборців, видачі одному виборцю двох чи більше бюлетенів, скуповування бюлетенів тощо) повідомляти про це у будь-який час за вказаними телефонами.

Повідомлення, що надходитимуть, обов'язково будуть перевірені зі збереженням конфіденційності, а за результатами перевірки вживатимуться заходи, спрямовані на подолання порушень виборчого процесу.

Крім того, співробітники СБУ провели низку зустрічей з керівниками та активістами передвиборчих штабів кандидатів у президенти, які працюють у столиці та Київській області.

Під час зустрічі керівники штабів повідомили про факти порушень виборчого процесу. Зокрема зафіксовано випадки, коли за копії паспортів та ідентифікаційних кодів громадянам пропонувалася грошова винагорода.

Керівники деяких передвиборчих штабів розповіли, що в окремих регіонах від імені їхніх кандидатів у вечірній та нічний час мешканцям сіл телефонують під приводом соціологічних опитувань, запрошень на зустрічі тощо. За цією інформацією СБУ розпочала перевірку.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ