Суд заборонив мітингувати на Майдані, а політсили пропонують заробити


Окружний адміністративний суд Києва заборонив проводити масові акції на Майдані незалежності у період з 9 січня до 5 лютого.

Про це пише "Газета по-київськи".

Кілька політичних сил подали заявки до Київської міської держадміністрації на проведення мітингів у Києві, у тому числі і після першого дня виборів.

У зв'язку із забороною суду проводити зібрання на Майдані, Партія регіонів з 18 січня "окупує" усі центральні площі - Софійську, Михайлівську і Європейську. 

За словами керівника прес-служби київського відділення Партії регіонів Костянтина Трифоненка, регіонали будуть "святкувати перемогу свого кандидата в першому турі виборів".

ВО "Свобода" нині у роздумах, оскільки ця політсила збиралася проводити масові акції на Майдані, а зараз це заборонено.

За словами голови київської організації "Свободи" Андрія Мохника, в об'єднання була програма акцій на підтримку свого кандидата з 11 по 15 січня і після 17 січня.

"Ми подали в КМДА заявку на проведення масових акцій на Майдані - для нас це принципове питання. Але вчора суд заборонив усім політичним організаціям проводити масові акції на центральній площі міста. І зараз, і після другого туру виборів", - сказав Мохник.

За інформацією київської організації БЮТ, вони подавали до міськадміністрації лише одну заявку.

"Ми попереджали, що хочемо 5 лютого (день проведення другого туру виборів) провести концерт "З Україною в серці". Рішення суду нам поки невідомо, але якщо заборона діє, тое, звичайно, концерт скасуємо", - сказала прес-секретар київської організації БЮТ Лілія Мартиненко.

Тим часом, усіх охочих підзаробити уже кличуть на мітинги. На сайтах пошуку роботи з'явилися оголошення про набір агітаторів - нині є місця у "наметові містечка", які, ймовірно, з'явитися наступного дня після першого туру виборів.

На "роботу" беруть за кількох умов - претенденти на майданний заробіток повинні бути старшими 18 років та бути відповідальними і пунктуальними. За годину стояння на мітингу пропонують 10 гривень, але якщо привести з собою знайомих, то можна заробити і додатково, відзначає видання.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ