Кличко вимагає покарати чиновників, причетних до вирубки дерев


Блок Віталія Кличка звернувся до прокуратури Києва з вимогою притягти до відповідальності тих чиновників, які дали дозвіл на вирубку сотні дерев навпроти універмагу "Дитячий світ" біля метро "Дарниця".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Блоку.

За словами Кличка, прокуратура має винести протест на рішення Київради від 24 грудня 2009 року, яким земельна ділянка по вул. Андрія Малишка, 2 була передана ТОВ "Фірма ГАМІ ЛТД".

"Ситуація з вирубкою дерев на Дарниці є черговим свідченням того, яких величезних масштабів набуло розбазарювання київської землі. Воно йде просто авральними темпами! Адже схожі кричущі ситуації вже виникали і в інших районах міста", - сказав Кличко.

Він також наголосив на тому, що не було ніякої потреби вирубувати дерева ще й перед самим Новим роком.

"Ймовірно, такий поспіх викликаний розумінням незаконності власних дій та бажанням якомога швидше і без перешкод прибрати до рук ласий шматок столичної землі", - сказав Кличко.

На його думку, завдяки діям мера Леоніда Черновецького та його команди Київ все менше нагадує "зелену столицю" Європи й перетворюється на кам'яні джунглі.

"Влада вже остаточно перейшла межу допустимого цинізму. Однією рукою чиновники підписують розпорядження про введення штрафів за вирубку дерев, а іншою - самі ж дають дозвіл на це. Ще трохи і замість міста-парку ми скоро матимемо територію, де будуть рости не дерева, а торгові павільйони", - наголосив лідер однойменного Блоку.

Він закликав підприємців та чиновників не керуватися суто своїми фінансовими інтересами, а думати про те, яким буде Київ через 10-15 років.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ