Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4b4c4fcf649cd/
Українська правда
Київ

Столичні дитсадки можуть залишитися без молока

12.01.2010  11:32


Фото rezepty.ru
Київська міська державна адміністрація заборгувала за постачання молока у столичні дитячі садки 1,6 мільйона гривень.

Про це розповіла директор компанії, яка займається постачанням молочної продукції майже в усі дошкільні заклади Києва, Раїса Михайлова, пише "Комсомольська правда".

"Міський бюджет заборгував нам 2,2 мільйони гривень. Саме така ситуація спостерігалася наприкінці року. На сьогодні ми одержали від них 600 тисяч гривень. Цих грошей нам вистачило тільки на те, щоб розрахуватися з постачальниками молока. Раніше у нас було вісім джерел сировини, але через борги дві ферми припинили з нами співпрацювати. Їм просто нема за що годувати худобу", - сказала Михайлова.

Вона наголосила, що в у управлінні освіти їй розповіли, що "місто не перерахувало районним бюджетам на харчування в дитсадках більше 20 мільйонів гривень".

"Куди поділись гроші, ніхто не знає", - сказала Михайлова.

У скрутній ситуації опинилися і батьки дошкільнят, яких поставили перед фактом: або вони самі купують продукти, або дитина сидить голодна.

Нині Голосіївський район винен за постачання молочної продукції близько 500 тисяч гривень, Дарницький - більше 300 тисяч, Дніпровський - 670 тисяч,  Шевченківський - 400 тисяч.

Найбільші борги у Святошинського та Оболонського районів. Щоправда, точну цифру постачальники назвати не можуть, але запевняють, якщо до кінця тижня влада не розрахується з боргами, садочки можуть бути без молока.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.