Кияни вимагають обговорення реконструкції Подолу та обіцяють пікет Тимошенко


 

Представники громадськості Києва вимагають від столичної влади провести широке громадське обговорення концепції реконструкції Подолу.

Про це сказано у заяві президента "Києво-Могилянської академії" Сергія Квіта, керівника Подільської археологічної експедиції при НАН України Михайла Сагайдака та представника громадянської ініціативи "Збережи старий Київ" Інни Совсун.

Для ознайомлення фахівців та громадськості з концепцією реконструкції, реставрації Подолу Києво-Могилянська академія готова надати приміщення та організаційну підтримку для проведення громадського обговорення. 

Представники громадськості заявляють, що кияни не мають належної інформації про цей проект, хоча ближчим часом він буде обговорюватися в архітектурно-містобудівній раді Києва.

При цьому, як йдеться у заяві, Контрактова площа, площа Петра Сагайдачного та Андріївський узвіз знаходяться у межах історико-архітектурного заповідника "Стародавній Київ", в зоні ландшафту, що охороняється, та в археологічній охоронній зоні пам'ятки археології "Культурний шар Подолу".

"Згідно з нормативно-правовими актами, будь-які роботи на території заповідника повинні виконуватися на конкурсній варіантній основі з обов'язковим громадським обговоренням та проведенням археологічних досліджень", - йдеться у заяві.

Водночас, як йдеться у прес-релізі організації "Національний екологічний центр України", 12 січня об 11.00 відбудеться пікет перед приміщенням Кабінету Міністрів, присвячений критичній ситуації щодо забудови центральної частини Києва.

"В акції візьмуть участь представники понад 10 ініціативних груп місцевих мешканців, що борються проти незаконних забудов, зокрема з вул. Гончара, 17-23, Пейзажки, Жовтневої лікарні, над метро "Театральна" та інші", - йдеться у повідомленні.

Головна мета пікетувальників - оголошення прем'єр-міністром негайного мораторію на ведення робіт на найбільш скаадльних та протиправних забудовах в історичному центрі Києва.

"До організації заходу не причетна жодна політична партія", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, напередодні нового року Архітектурно-містобудівна рада Києва схвалила і направила на подальше допрацювання передпроектні пропозиції з реставрації, ремонту забудови, благоустрою території та реконструкції інженерних мереж Андріївського узвозу, Контрактової площі і вул. Сагайдачного, що у Подільському районі Києва.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ