Басс: ситуація з прибиранням снігу – під контролем влади


У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов, столична влада посилює контроль за ситуацією у місті.

Про це у середу заявив перший заступник голови КМДА Денис Басс, повідомляє прес-служба мерії.

"Сьогодні ситуація у місті повністю контролюється міською владою. З метою забезпечення нормального функціонування автомагістралей, вільного пересування громадян тротуарами та наземним транспортом вже задіяно близько 400 одиниць спеціальної техніки, у робочий режим переведені усі наявні людські ресурси", - сказав він.

Басс наголосив, що столична влада відстежує всі звернення громадян на Сall-центр, а це майже 1,5 тисячі дзвінків за останній тиждень. 

"Окрім цього, створені спеціальні групи швидкого реагування та спеціальна інспекція з контролю за своєчасною ліквідацією снігових завалів, вивезення сміття та звалених негодою дерев. З 5 тисяч таких дерев та гілок на сьогодні залишилось менше 300 – і до найближчих вихідних днів все буде приведено до належного рівня", - сказав перший заступник голови КМДА. 

За його словами, для ліквідації снігових завалів і вивезення сміття, влада задіяла також будівельну техніку. 

Гендиректор КК "Київавтодор" Георгій Глінський додав, що на траси щоденно виводиться понад 80 очисних машин, 8 грейдерів, погружчики з сіллю та універсальні машини з розкидувачами, працюють бригади шляховиків. 

"Наш стратегічний запас солі для доріг вже витрачений наполовину, а це майже 15 тисяч тонн. Та ми прийняли рішення перерозподілити її так, щоб нам вистачило реагентів до закінчення святкових канікул, а вже з 11 січня ми швидко поповнимо ці запаси. Крім того, там, де можемо, намагаємось надавати допомогу іншим комунальним підприємствам – і людьми, і технікою", - сказав Глінський.

За ловами директора КП "Київпастранс" Миколи Ламбуцького, незважаючи на складні погодні умови, муніципальний транспорт працює без перебоїв, на зачистку трамвайних шляхів виведена спецтехніка, розчищається простір біля автобусних зупинок тощо.

Басс звернувся до керівників державних та приватних підприємств з вимогою розчистити прилеглу до їх будівель територію та регулярно підтримувати її в належному стані.

"Ми будемо досить жорстко контролювати усіх керівників, від чиїх дій залежить наведення порядку на вулицях та подвір’ях, аж до покарання у вигляді звільнення, якщо ними не буде вжито необхідних заходів із вивезення сміття та розчищення пішохідних та під’їзних шляхів до найближчих вихідних днів", – наголосив він.

Басс наголосив, що столична влада вивела комунальні підприємства в повному складі на роботу, відкликала усіх керівників з відпусток і працює цілодобово.

"Кожен керівник повинен щоденно ознайомлюватися зі зведеннями з Call-центру та починати свій робочий день з розв’язання проблем за конкретними зверненнями громадян. Відтепер, одразу по тому як буде відпрацьована кожна скарга за кожною зафіксованою адресою, керівник повинен подати офіційний рапорт до Служби допомоги мера киянам, а оператори вже зв’яжуться з подавачем скарги та повідомлять його особисто про здійснену роботу", - сказав Басс. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ