"Київенерго" каже, що не причетна до ситуації з притулком для тварин


Прес-служба "Київенерго" спростовує заяву депутата Київради Олексія Давиденка щодо причетності енергокомпанії до ситуації в притулку для тварин в Пирогові.

"Офіційно повідомляємо, що притулок для тварин в Пирогово по вул.Червонопрапорній, 18-Б, живиться електроенергією від трансформаторної підстанції, яка не належить АК "Київенерго" і таким чином компанія не зобов’язана проводити ремонт електроліній, які виявилися обірваними під час негоди", йдеться в повідомленні прес-служби "Київенерго".

У компанії наголошують, що притулок живиться від абонентської ТП-1978, що належить компанії "Укртранс". Крім того, за даними "Київенерго", станом на 5 січня притулок має електрику, яку поновила швидше за все безпосередньо організація, яка його обслуговує.

У повідомленні прес-служби енергокомпанії наголошують, що до інформаційно-довідкової служби Київенерго працівники притулку не зверталися і відповідно не отримували відмови.

"Тому слова пана Давиденка про те що "Київенерго" відмовляється лагодити поки не зійде сніг" є неправдивими. Депутат також не звертався до компанії за роз’ясненням, інформація щодо "Київенерго" розповсюджена ним є лише власною думкою, яка не підкріплена фактами та перевіреною інформацією, йдеться в повідомленні.

Компанія наголошує, що заява Давиденка про те, що Київ ніби то завалений "обірваними та знеструмленими електромережами" також не відповідає дійсності.

"Ситуація дійсно складна, через непогоду обривів електромереж в три рази більше ніж зазвичай. Але це не дає права людині, яка ні разу не цікавилася роботою енергетиків, що цілодобово усувають пошкодження, звинувачувати їх в бездіяльності", повідомляє "Київенерго".

За інформацією компанії, за тиждень ліквідовано майже 1,5 тисячі поривів мереж різної складності і роботи не зупиняються.

Наразі опрацьовуються понад 50 заявок споживачів за адресами, до яких важко дістатися аварійним бригадам через стан доріг, які завалені снігом та гілками. 

"Українська правда. Київ"


powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ