Самопроголошеного партіарха-розпусника бачили в Києві


Поки в Інтерполі готуються оголосити самозваного патріарха в міжнародний розшук, колишні парафіянки розповідають, що він відвідує столицю. 

Голова Інтерполу Василь Неволя розповів, що з київської міліції на самопроголошеного священика Мойсея (в миру Олега Кулика) приходили документи для закордонного розшуку, але пакет виявився неповним для відправки до Генсекретаріату міжнародної поліції в Ліоні, пише "Газета по-київськи". 

За його словами, київські міліціонери повинні уточнити інформацію про розшукуваного. 

Тим часом потерпілі продовжують ходити на допити і розповідають, що Мойсея бачили в столиці. 

За словами колишньої парафіянки Нелі, вона чула, що перед Новим роком в Києві з'являвся сам Олег Кулик. 

"Судячи з відеороликів, які регулярно викладають на сайт вірні послушники Мойсея - в столичній громаді його церкви зараз залишилося кілька десятків людей. Вони вперто не хочуть вірити в провину "патріарха", незважаючи на велику кількість свідчень проти нього. Кулик настільки задурив голову цим людям, що вони згодні на будь-які жертви заради нього", - сказала Неля. 

Слідчий Юрій Рябовол, який веде справу Мойсея, каже, що зараз потерпілим призначили психіатричні та медичні експертизи, а якби Мойсей з'явився в Києві, його б одразу затримали. 

За його словами, заборонити церкву цього "патріарха" міліція не може, тому що де-юре вона і так не існує. 

"Колишні парафіяни нам розповідали, що Мойсей їх спеціально вчив влаштовувати провокації, щоб потім звинуватити в цьому міліцію. Тому вони і розпускають чутки, що Кулика хоче знищити міліція, а я вимагаю у них хабара", - сказав Рябовол. 

Як відомо, самопроголошеного священика Мойсея парафіянки звинувачують у примусі до розпусти під гіпнозом. 

Після того, як постраждалі звернулися до міліції, "патріарх" поспішно виїхав за кордон (приблизно до Канади) і не затриманий до цих пір. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ