Київрада реорганізувала ЗМІ Черновецького


Київрада вирішила реорганізувати комунальні засоби масової інформації, які зареєстровані у вигляді комунальних підприємств, у товариства з обмеженою відповідальністю замість їх злиття в ЗАТ "Київський медіа холдинг".

Про це йдеться в рішенні Київради від 17 вересня, повідомляють "Українські новини".

Цим рішенням Київрада внесла зміни у своє попереднє рішення про створення ЗАТ "Київський медіа холдинг" шляхом злиття комунальних підприємств: газет "Хрещатик", "Вечірній Київ", "Українська столиця", телекомпанії "Київ" і радіо "Голос Києва".

Внесені зміни передбачають повну заміну тексту рішення.

Нова редакція цього рішення передбачає реорганізацію комунальних підприємств: газет "Хрещатик" і "Вечірній Київ", телекомпанії "Київ" і радіо "Голос Києва" у ТОВ із часткою територіальної громади в них 100% статутного капіталу.

Створені ТОВ будуть вважатися правонаступниками всіх прав і обов'язків комунальних підприємств.

Відповідно до стенограми пленарного засідання Київради 17 вересня, прийняття цього рішення ініціював депутат від фракції Блоку Леоніда Черновецького, начальник Головного управління комунальної власності Анатолій Чуб, відзначає видання.

Вносячи цей проект до порядку денного, Чуб не роз'яснив депутатам його суті, однак рішення було прийнято 64 голосами за умови необхідного 61.

У пояснювальній записці до рішення необхідність його прийняття обґрунтована раціональним використанням бюджетних коштів і скороченням витрат на утримання адміністративних апаратів редакцій.

Також у записці підкреслюється, що реорганізація ЗМІ в ТОВ дасть змогу розширити коло осіб, які зможуть фінансово сприяти їхній роботі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ