Нові штрафмайданчики столиці: авто повертають за 250 гривень



Фото www.avtolan.ua
За найменшу провину автомобілі столичних мешканців зникають за ворітьми штрафмайданчика. На визволення йде як мінімум день, а за охорону машини доводиться платити понад 200 гривень.

Про повідомляє адвокатська компанія "Наталя Субота і партнери".

Так, водієві Дмитру Федечко працівники ДАІ за задавнений страховий поліс виписали штраф і примусили самостійно евакуювати машину на штрафмайданчик.

За словами водія, йому довелося заплатити штраф і оплатити послуги з охорони штрафмайданчика у розмірі 250 гривень за добу.

30 водіїв-правопорушників стоять на морозі у черзі, щоб забрати авто. Дехто не перший день. Водії обурені, адже де-юре це приватне підприємство, жодного натяку на ДАІ немає, але ніхто не хоче іти до суду і скаржитись.

"З ким судитися? З Луценком чи з Коломійцем, котрого ця стоянка? З ким? Хто там обурюється?! Радій, що забрав, і тікати звідси подалі", - порадив один з водіїв Олег.

За інформацією адвокатів, щокілька хвилин працівники ДАІ супроводжують на штрафмайданчик нових порушників.

Водії стверджують, що чули від охоронців, ніби щодоби один даїшник має не менше 10 машин привозити.

На державному штрафмайданчику перебування машини за першу добу коштує 18 гривень, а тариф за кожну наступну - 10 гривень. Ціна в десятки разів нижча і черг немає.

Але таких майданчиків у Києві залишилось лише два, та й ті завалені брухтом, а коли  державні майданчики зайняті, ДАІ має право орендувати землю в підприємств. Тому  формально - це законно.

За словами адвоката Андрія Нечипоренка, є постанова Кабміну, якою уряд дозволяє оренду приватних площ. Але в цій же постанові є рекомендації для місцевої влади щодо виділення відповідної території для майданчиків.

"Це однозначна спокуса не виділити землю ДАІ, щоб спеціально розміщувати так машини. Створити свою організацію (ТОВ) з мінімальним статутним фондом, надати їй землю і сказати: а в нас є земля. ДАІ, давайте зробимо штрафмайданчики і вартість перебування транспортного засобу вже буде визначатися на підставі договору", - припустив Нечипоренко.

У ДАІ пояснюють, що орендувати вони вимушені, оскільки свої майданчики переповнені, а чужі обирали на конкурсній основі - найдешевші. А київську мерію ДАІ просить виділити місце для штраф майданчиків уже років з десять.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ