Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4b39c8953d9e9/
Українська правда
Київ

Екологи вимагають зупинити вирубку дерев у "Горбачисі"

29.12.2009  10:15

Всеукраїнська громадська організація "Національний екологічний центр України" звернулась до Мінприроди та Генпрокуратури з проханням зупинити вирубку дерев на території урочища "Горбачиха" у Києві.

Як повідомило Державне управління охорони навколишнього природного середовища рішенням Київради земельну ділянку площею 29,45 га в урочищі "Горбачиха" у Дніпровському районі Києва надано ТОВ "Будівельний міжгалузевий альянс".

На даному етапі на території урочища відбувається рубка дерев під майбутнє будівництво,  знищено більше 5 га заплавного лісу, проте жоден з контролюючих органів не вжив заходів по її зупиненню, наголошують екологи.

Хоча, на думку активістів, для зупинення рубки є  всі підстави. Територія урочища "Горбачиха" зарезервована під створення об'єкту природно-заповідного фонду, що підтверджено багатьма документами.

Відповідно до наказу Мінприроди, Державне управління охорони навколишнього природного середовища у Києві не може погоджувати землевідведення за рахунок зарезервованих під заповідання територій.

Проте, позиція Держуправління, яке не заперечує проти землевідведення і повідомляє, що погодження з  його боку не здійснювалось, вказує на те, що таке погодження існує.

Національний екологічний центр звернувся до Генпрокуратури та Мінприроди з проханням дослідити причини видання такого протиправного погодження та скасування його.

У разі скасування погодження Держуправління, стане можливим і скасування самого рішення Київради про відведення земельної ділянки ТОВ "Будівельний міжгалузевий альянс".

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.